Mathias Van Hoof wint met voorsprong eerste manche BK enduro!

BK Enduro Hautrage – 6 maart 2016 – persbericht

De eerste wedstrijd voor het BK Enduro in Hautrage, wist de BETA-DENICOL rijder Mathias Van Hoof meteen met overmacht te winnen! Onder extreem natte en zware omstandigheden won Van Hoof alle proeven en had op het einde van de dag meer dan 4 minuten voorsprong op de tweede rijder. Daarmee toonde Mathias aan dat de aanpassing aan de nieuwe BETA 300 vlekkeloos en vooral zeer succesvol verliep.

Meer dan 270 rijders trokken naar het kleine dorp Hautrage nabij de Franse grens voor een zeer mooie openingsenduro van het Belgisch kampioenschap. Op het programma stond een rit van net iets meer dan 50 km, met 3 proeven tegen de klok: een snelle special in een weide, een lange enduro special in en rond een steengroeve en als afronder, een extreemenduro met vele hindernissen, waar alle aandacht en stuurmanskunst gevraagd werd.

Het zag er veelbelovend uit, maar jammer genoeg gooide het extreme winterweer veel roet in het eten. Hagel, sneeuw, regen en temperaturen van net boven het vriespunt maakten rijden haast onmogelijk. Toch liet BETA-DENICOL rijder Mathias Van Hoof zich niet ontmoedigen: “Ik trok warme thermokleding en dikke handschoenen aan om niet te bevriezen, zo koud was het.” Heel de winter had hij heel hard getraind in België om voorbereid te zijn op deze extreme omstandigheden. En met resultaat! Vanaf de eerste proef legde Mathias het vuur aan de koude schenen van zijn concurrenten en nam resoluut de leiding in handen. Na één ronde telde zijn voorsprong al meer dan 1’20” op de tweede rijder. Die voorsprong bouwde hij elke special nog verder uit. “‘Het was echt niet te rijden, zoveel water en modder maakten het haast onmogelijk. Maar deze sterke BETA doet het heel goed onder zware omstandigheden,” aldus Van Hoof. Vele andere rijders kregen strafminuten en de wedstrijdleider besliste om de 3de ronde in te korten en alleen de 3 specials te rijden.

Maar door de vele regen en hagel werden vooral special 1 en special 3 omgedoopt tot een echt modderbad, zodat er haast geen doorkomen aan was. Toch wist Mathias ook deze laatste 3 proeven met overmacht te winnen en bleef hij eerste, vóór vriend-concurrent Jarne De Schaepemeester. Maar alle andere piloten geraakten niet meer tijdig aan de tijdscontrole en pakten vele minuten straftijd. Daarop werd na de wedstrijd besloten om de 3de ronde uiteindelijk toch te schrappen. Voor de 22 jarige Hallenaar maakte het nog weinig uit, hij behield zijn ruime voorsprong en won met bravoure zijn eerste BK-wedstrijd bij de Beloften.

“Het was extreem nat, koud en daarom ook heel zwaar. Maar het harde werken en de vele uren training hebben zijn vruchten afgeworpen. Dit was een zéér zware wedstrijd, maar ik voelde mij goed, heb geen fouten gemaakt en mijn sterke BETA 300 deed heel goed zijn werk in de deze modder. Ik ben daarom super tevreden met deze overwinning en dank mijn team, mijn sponsors en vooral BETA en Denicol voor de geweldige steun. Hopelijk mogen we deze ingeslagen weg heel het seizoen zo verderzetten!” glundert een zeer gelukkige Van Hoof.