Beta-Denicol-rijder Mathias Van Hoof wint BK Enduro wedstrijd in Lierneux

BK Enduro de Lierneux– 2 juli 2016 – persbericht

De vijfde proef voor het BK enduro werd verreden in Lierneux, een pittoresk dorpje net onder de Baraque Fraiture, en was van meet af aan bijzonder spannend in de Beloftencategorie. Na bijna 200km rijden en 7 speciale proeven, wist de jonge Kempenaar, Mathias Van Hoof, te winnen met net iets meer dan 14 seconden voorsprong op tweede man, Matthew Van Oevelen. De BETA-DENICOL-rijder had zijn zinnen speciaal gezet op deze zeer mooie wedstrijd en reed dan ook een vlekkeloos parcours, zonder fouten en met 3 snelste tijden, wat uiteindelijk resulteerde in een zéér mooie en verdiende eerste plaats!

Er waren 2 speciale proeven uitgetekend: ééntje op en rond de skipiste van Monti, met lange klims en afdalingen op nat gras, en een tweede enduroproef waarin een gevaarlijk en donker stuk bos zat, in combinatie met enkele technische stukken en een deel door een steengroeve. Vooral dit laatste deel was niet alleen heel spectaculair, maar zou ook de scheidsrechter worden doorheen de wedstrijd. Met een zeer moeilijke klim, op rotsen en lossen stenen, werd hier het verschil gemaakt.

“Tijdens de verkenning had ik al gezien dat die steengroeve geen lachertje zou worden. Het was heel tricky, veel losse stenen, steil… en een stuk singletrack door het bos, donker, heel smal, veel wortels, een beetje zoals op het WK vorig jaar. Bovendien was de proef meer dan 5km lang en daarom moest ik goed doseren,” wist Mathias te vertellen voor de start op zaterdagochtend. En om verder geen risico’s te nemen als leider in het BK, besloot hij op ‘maar’ op 85% te rijden. En dat plan werkte perfect.

De eerste ronde op het natte gras van de skipiste deed Mathias het dus voorzichtig aan, wat resulteerde in een 4de tijd. Maar daarna ging de Beta-rijder er eens goed voor zitten en zette in de volgende ronde, op de 3de special in de steengroeve, alles recht en won met 11 seconden voorsprong.  De tweede keer op de skipiste won hij opnieuw en daarmee was zijn voorsprong uitgegroeid tot meer dan 3 seconden bij het ingaan van de laatste ronde. Weer zorgde Van Hoof voor een supertijd in die lange en moeilijke SP1. Hij reed zomaar eventjes 11 seconden sneller dan de vorige keer en pakte meer dan 24 seconden voorsprong op concurrent Van Oevelen. Met zijn 7,29min zou hij zelfs een 4de plaats bij de Inters scratch hebben gehaald!

Net voor er nog 2 keer op en rond de skipiste gereden moest worden, kwam de regen er met bakken uit boven het Ardeense dorpje. Daarmee was de gladde weide nog gladder geworden en was het zaak om op twee wielen te blijven. Mathias hield het hoofd koel, nam geen risico’s, maar klokte toch nog 2 keer een tweede tijd en had daarmee na 6 speciale proeven, iets meer dan 14 seconden voorsprong op de rest en won zeer verdiend in de Beloftenklasse.

“Samen met coaches Bengt Laermans en Charel van de Sande hadden we afgesproken goed te doseren, krachten te sparen en zeker geen fouten te maken. Dat heb ik ook zo gedaan, mijn plan is perfect uitgekomen en ik ben superblij met deze verwinning. Met nog 2 wedstrijden te gaan voor het BK, tel ik 19 punten voorsprong in het algemeen klassement bij de Beloften en heb ik de maximale punten in de E3 klasse. Meer kan ik mezelf niet wensen. Midden augustus volgt de 12U van La Chinelle en dan de laatste twee wedstrijden voor het BK,” aldus de zeer gelukkige BETA –DENICOL-rijder na afloop van de wedstrijd in Lierneux.