Mathias Van Hoof Belgisch Kampioen!

Enduro Boucle de l’Ourthe-Amblève, Esneux – 3 september 2016 – persbericht

Tijdens de laatste wedstrijd voor het BK Enduro in Esneux (Luik) wist Mathias Van Hoof beslag te leggen op de tweede plaats, wat ruim voldoende was om zijn titel als Belgisch Kampioen bij de Beloften veilig te stellen. De week voordien had hij de titel al veiliggesteld in zijn E3-klasse. Dit weekend zette hij de kroon op het werk door ook de titel algemeen (scratch) te pakken en daarmee was de tweede Belgische titel voor het jonge talent uit Halle-Zoersel, na die in de Randonneurs-klasse in 2014, een feit!

De organisatie had een kort parcours uitgetekend van amper 40 km, met daarin 2 specials: ééntje in een weide en stuk bos bij Hamoir, een tweede in de gekende maar gevaarlijke steengroeve van Sart. De jonge Beloften moesten 5 rondes afleggen, waarbij de eerste keer de steengroeve als verkenning gold en niet meetelde voor het klassement.

BETA-DENICOL-rijder Mathias Van Hoof begon de dag prima met een eerste tijd. In de tweede ronde was hij opnieuw de snelste in de eerste special en leidde met meer dan 14 seconden op Vanoevelen. Maar in de steengroeve wilde het niet goed lukken en gingen 6 seconden verloren. Op special 5 van de derde ronde won Mathias opnieuw, om daarna weer even een handvol seconden te verliezen. Het was razend spannend aan de kop bij de Beloftes! Daardoor was het verschil na 3 ronden nog amper 3.8 seconden en was de spanning te snijden.

Bij het ingaan van de 4de ronde werd Mathias plotseling gestoken door een wesp tijdens de verbindingsrit. De snelle Kempenaar reageerde daar heel slecht op en moest even aan de kant. Het zag er even heel benard uit, want Mathias voelde zich slechter worden met de minuut. Hierdoor ging hij van het gas om zeker geen risico’s te nemen. Dat resulteerde in een 7de plaats in de steengroeve, maar Mathias behield wel zijn tweede plaats algemeen.

In het gesloten park kreeg Van Hoof snel een medicijn toegediend dat voor antistoffen zorgde, waardoor hij zijn laatste ronde kon afwerken. Dat deed hij met bravoure en reed telkens de tweede tijd, achter een snelle Vanoevelen die de dagoverwinning pakte met iets meer dan 33 seconden.

“Voor mij gold de titel als hoofddoel en ik heb geen risico’s meer genomen nadat die wesp me had gestoken. Bijna moest ik opgeven, stel je voor…. Maar alles liep goed af en ik heb ook 3 ronden lang de wedstrijd kunnen aanvoeren,” aldus een dolgelukkige Van Hoof aan de finish. “Ik heb een heel jaar heel hard getraind en gewerkt voor deze titel en ben overgelukkig. Het was een zéér zwaar seizoen met extreme weersomstandigheden, modder en kou bij de eerste wedstrijden. Maar dat lag me toch goed. Deze BETA 300 is daar zeker de perfecte machine voor. Maar ook in droge omstandigheden liep het dit jaar heel goed en ben ik heel fier op deze titel!”

“Ik kan nóg beter, ik weet waar ik aan moet werken en dat zal ik doen ter voorbereiding van volgend seizoen waar ik bij de Inters ga rijden. Iets waar ik al lang van droom. Maar nu gaan we eerst deze titel vieren met de mecaniciens, helpers, vrienden en mijn familie, want zonder hen had ik deze Belofte-titel nooit kunnen pakken,” besluit een geëmotioneerde Mathias Van hoof achteraf.