Een mooie derde plaats in Joubieval

BOXC te Joubieval – 7 augustus 2016 – wedstrijdverslag

Na de eerste BOXC-wedstrijd van vorige week, trad Mathias nu aan met crosser Andy Truyts. Op een mooi uitgezet parcours van rond de 6’30”, met een bos en een hard/soft sectie erin, werd er 4 uur gereden. Andy nam de start en kwam op de 4de plats door. Er werd geopteerd om elk uur te wisselen, ter voorbereiding van de 12h van La Chinelle komend weekend in Franchimont.

“We hadden weinig tijd gehad om goed te kunnen trainen en dit voelde ik dan ook in mijn eerste 25 minuten van het rijden,’ vertelt Mathias. “Een paar kleine foutjes, wel zonder valpartijen, maar het gevoel was niet al te best. Pas na 35 minuten kwam ik in een goed ritme en kon ik de achterstand van 35 seconden dichtrijden op de nummer 3 in het voorlopige klassement. Na anderhalve ronde in een mooi duel te hebben gezeten, kon ik uiteindelijk toch opschuiven naar de 3de plaats.”

Andy werkte zijn uur mooi af met enkele zeer snelle rondetijden en kon de 3de plaats dan ook vasthouden. Het laatste uur nam Mathias dan terug voor zijn rekening en de 3de plaats kwam ook nooit meer in het gevaar. “Na de eerste stint te hebben gereden, was ik niet echt tevreden met mijn rijden: te stroef, te veel foutjes, het liep totaal niet zoals ik gehoopt had. Voor de 2de stint heb ik verschillende aanpassingen gedaan aan de motor en daarna ging het veel beter. Rondetijden die 15 seconden sneller waren en die ik ook het volledige uur kon volhouden! Ik ben echt tevreden met deze 3de plaats. Ik voel me ook helemaal klaar voor La Chinelle van volgende week. Nu een week goed rusten en volgende week lekker knallen!”