Mathias en Jarne rijden een 7de plaats op het BOXC te Saint-Hubert

BOXC te Saint-Hubert – 30 juli 2016 – wedstrijdverslag

Zaterdag vond de eerste wedstrijd van het BOXC-kampioenschap plaats. Deze werd gereden van 18:00u tot 22:00u te Saint-Huberth. Mathias had ervoor gekozen om met zijn goede vriend Jarne De Schaepmeester te rijden. Na een 2de tijd te hebben gereden in de vrije trainingen, zat de moraal goed bij Mathias.

De start werd genomen in Le Mans-stijl. “Ik kon goed van de startplek wegkomen en ging als 4de de eerste bocht in,” verteld Mathias. “In de eerste paar rondes probeerde ik het tempo van de leiders te volgen, wat eigenlijk net iets te hoog lag en waardoor ik me opblies. Opgepompte armen als gevolg, vanwege het te snel van start gaan. Na 35 minuten liep het helemaal vierkant: te veel foutjes en 2 kleine schuivers als gevolg.  Na 45 minuten kwam ik eindelijk in het goede ritme”.

Na 1 uur rijden ging Mathias de pits in om te wisselen. Jarne ging goed van start, maar kwam ook uit het ritme na een schuiver. Beetje sneller als verwacht, kwam Jarne binnen na 45 minuten te hebben gereden. Op dat moment lagen ze op de  8ste plaats. “Deze keer ging ik rustiger van start om mijn krachten beter te sparen,” vervolgt Mathias. “Het tempo was veel beter, minder fouten en we schoven van de 8ste plaats naar de 6de. Na een uur waren het gevoel en de rondetijden nog steeds van goed niveau, waardoor ik zo lang mogelijk bleef rijden. Ik heb uiteindelijk 1 uur en 22 minuten gereden en ben met een fantastisch goed gevoel van de motor gestapt.”

Uiteindelijk finishten Mathias en Jarne op plaats 7 in het eindklassement. Een perfecte voorbereiding voor La Chinelle van binnen 2 weken!