Superdag voor Mathias Van Hoof

Endurocross, Deurne – 29 mei 2016 – persbericht

Tijdens de derde Endurocross in Deurne wist Mathias Van Hoof de Finale in zijn klasse te winnen en verblufte daarna iedereen met een geweldige derde plaats in de superfinale tussen de grote Inter-piloten. Samen met de twee reeksoverwinningen en daarenboven ijzersterke overwinning in de halve finale, kon de talentvolle BETA DENICOL-rijder terugblikken op een zeer succesvolle dag op het circuit op het Bosuilstadium, waar anders voetbalclub Antwerp gastheer is.

De organisatoren van Racing Center hadden dit jaar een vernieuwd parcours uitgetekend met meer banden secties, een kunstmatig bos, een schuine wand en een grote springberg als aankomst. Het circuit was ook veel breder gemaakt waardoor de piloten beter konen inhalen. Die werden in 3 klassen ingedeeld: zonder vergunning, met vergunning maar geen Inter ervaring, de zogenaamde Support-klasse, en de Pro’s met alle Inters uit de verschillende takken van de motorsport.

Mathias startte in de Support-klasse en moest daar de strijd aangaan tegen heel wat bekende enduro-concurrenten én crossers. In de eerste reeks vertrok de jonge Kempenaar als eerste vanachter het starthek, maar een kleine schuiver een halve ronde later, kostte hem twee plaatsen. Toch wist de jonge BETA DENICOL-rijder terug te komen tot een mooie tweede plek. In de tweede reeks schoot hij als een raket uit de startblokken en stond de leiding niet meer af tot aan de finish. Daarmee was de basis gelegd voor het verdere succes. Ook de derde reeks startte Mathias als eerste, maar moest hij toch heel de wedstrijd zijn positie flink verdedigen en was het close racing met de tweede rijder Aerts. Toch trok de Hallenaar de overwinning opnieuw naar het BETA-kamp. Daarmee was zijn plaats in de halve finale verzekerd.  Ondertussen was het nog feller gaan regenen en was het parcours spekglad geworden, vooral het deel op de kasseien en het hout.  Maar dankzij de goede combinatie van Mefo-mousse en Kenda-banden, wist Mathias telkens voldoende grip te vinden om de concurrentie voor te blijven. Zo wist hij onder groot gejuich van het publiek en met grote voorsprong, ook de halve finale te winnen.

In die finale van de Support-class, schoot Mathias opnieuw als eerste weg, vloog over de dubbelsprong en dook als eerste de kombocht in. Vriend- concurrent Ysebaert viel telkens aan, zocht het gaatje, deelde enkele prikken uit, maar Mathias hield het hoofd koel, maakte geen fouten en wist alle aanvallen af te slaan. Aan de finish had hij meer dan 8 seconden voorsprong. “Een supermooie overwinning, ik ben zo gelukkig. Het was heel close, maar deze BETA is perfect als het zo moeilijk rijden is en ik heb supergoede banden waardoor ik nog voldoende grip had,” wist een dolgelukkige Van Hoof te vertellen, net voordat hij in de superfinale mocht starten.

In die superfinale kwamen alle grote tenoren samen. Na een matige start dook Mathias met zijn BETA als vierde de eerste bocht in en reed net achter 3 Inter-piloten. Op het einde van de eerste ronde gingen de nummers twee en drie onderuit, waardoor de jonge Hallenaar plotseling op de tweede plaats reed, achter vriend en trainer Bengt Laremans. Die wist de wedstrijd met overmacht te winnen, maar voor de tweede plaats vochten Mathias en Vanhoenacker een strijd op het allerscherpste van de snee. Mathias, sterk aangemoedigd door het talrijke publiek, reed lang in tweede stelling, maar kon tegen het einde aan de druk van de veel ervarene Vanhoenacker niet weerstaan. Die sprong over Mathias op één van de steile bergen en zo werd Van Hoof toch nog schitterend derde in een superspannende finale. “Hier heb ik écht van genoten,” glundert Mathias Van Hoof. “De eerste reeks maakte ik nog een foutje, maar de rest van de dag heb ik zonder fouten gereden. Zuiver, met het kopje erbij en zo wist ik telkens te winnen. Die superfinale was heel close, en ik ben heel blij met een derde plaats voor vele andere toppers. Een superdag voor mij!”