Een derde plaats voor Mathias

MX wedstrijd te Meerhout – 16 mei 2015 – wedstrijdverslag

Omdat de eerstvolgende enduro pas 4 weken na de laatste manche in Buzancy is, ging Mathias afgelopen weekend van start in de JMS wedstrijd (VLM op zaterdag) te Meerhout.

Het was een mooie, brede weicross met een zachte zanderige bovenlaag, maar met een harde ondergrond. Om het extra spectaculair te maken hadden de organisatoren nog een paar springbergen en zelfs een paar loops aangelegd. Mathias had ervoor gekozen om geen crossband op zijn KTM te leggen maar met zijn vertrouwde Kenda enduro banden te rijden om zo de beste training te hebben voor de komende enduro’s.

Tijdens de tijdstraining in de ochtend was het nog wat onwennig voor Mathias, die niet gewoon is om samen met 30 andere piloten te rijden want in een enduro rijden ze individueel, tegen de tijd. Toch resulteerde de training in een mooie 3e tijd en mocht hij dus als derde zijn startplaats kiezen, tussen rijders met veel meer ervaring, er waren zelfs ex internationale aan de start bij de daglicenties.

Tijdens de start eerste manche ging het jammer genoeg fout: “Het hek viel en ik startte vrij goed,” aldus Mathias, “maar de piloot naast me vertrok iets te hevig waardoor hij de motor achterover trok en die viel op mijn linkerbeen. Ook mijn carterbeschermer was geraakt, maar gelukkig zonder gevolgen. Vanaf de voorlaatste plaats moest ik aan een inhaalrace beginnen. Een ronde later had ik al 11 concurrenten ingehaald. Ronde na ronde ging het beter en ik kwam mee vooraan tegen halfweg wedstrijd. Zo schoof ik door naar de top 10 om uiteindelijk 5e te finishen.”

Voor de 2 manche mocht Mathias terug als 3e naar het starthek. “Deze keer was ik mee goed weg, en vertrok rond de 12e plaats. Door de regen was het parcours anders geworden met vooral vele knippen en bulten. De eerste ronden kon ik een paar plaatsen goedmaken en kwam op een 5e plaats. Na 3 rondes zat ik in een zeer goed ritme, en kon ik de aansluiting maken met de 3 koplopers zonder hard te moeten pushen. Na een kleine schuiver op één van de vele bulten, viel ik terug naar plek 6 om uiteindelijk toch 4e te finishen.”

“Na de wedstrijd volgende nog een mooie verrassing, want de andere rijders uit de eerste manche hadden het minder goed gedaan, zodat ik uiteindelijk toch nog op het podium stond wat toch zeer leuk is, met mijn enduro motortje tussen al dit cross geweld”, aldus een zeer gelukkige Mathias.

Voor hem was het een zeer geslaagde dag en een zeer goede training met het oog op de komende enduro in Rocroi (Fr).