Training met Toine Van Dijk

Training te Bilstain – 28 maart 2015 – verslag van Mathias

Onder begeleiding van Toine Van Dijk, meervoudig NL Kampioen en gouden medaille winnaar en Hand Vogels, Paris Dakar topper en meervoudig kampioen, ben ik vandaag gaan trainen in Bilstain. Door de regen was het extra vettig en glad…ideaal dus voor een dagje stage!

We begonnen rustig aan op te bouwen, motor nazien, alles in orde zetten, en dan…langs de flanken en hellingen naar boven. Omdat het in de voormiddag nog redelijk droog bleef, was het voor mij relatief eenvoudig om de leiders te volgen. Ik had ook een nieuwe Mefo Mousse, superzachte en die deed het heel goed. De bande zette zich mooi, pakte in het slijk en gaf goede grip.

Helling op, helling af, door het slijk… steeds zwaarder en zwaarder. Stilstaan vertrekken, omzetten, draaien, tegen de hand, naar beneden remmen, weer klimmen…alles wat je maar kan inbeelden. Maar ik kon goed mee en had er veel plezier in eindelijk eens te kunnen doortrainen na zo lang geblesseerd te zijn geweest.

Na de middag begon het dan te regenen en werd het nog plezanter…en vooral nog vettiger, nog gladder….Maar weer kon ik het tempo goed aan. Ik ben dan met Hand Vogels de moeilijke klims gaan proberen en waar de anderen onderaan bleven staan, ben ik mee naar boven gereden…zonder probleem! Die Kenda band en MEFO mousse werken héél goed voor mij. Een geweldig gevoel. En omdat het een kleine groep was, konden we veel vragen stellen. Veel tips gekregen, veel inside information, vele leuke dingen geleerd en je ziet dat Toine en Hans bergen ervaring hebben!

6 uur met de motor bezig, moeilijke stukken gedaan, veel gezweet, veel geklommen en evenveel gedaald…om beide wielen. Héél tof, een superdag. Merci Toine en Hans, tot de volgende keer!

 

Mathias.