Mathias Van Hoof tekent met BETA Motors

11 december 2015 – persbericht

Rechtstreeks fabriekssteun voor talentvolle rijder uit Halle-Zoersel!

De jonge enduro revelatie, Mathias Van Hoof (22), heeft donderdag 10 december, een contract met Beta en dealer Joramo getekend. De kampioen Randonneurs van 2014, geniet voor 2016 van rechtstreekse fabrieksondersteuning uit Italië. Van Hoof heeft gekozen voor de BETA 300 RR Factory tweetakt, die samen met BETA-dealer Joramo in Puurs zal worden klaargestoomd voor het BK Enduro 2016.

Dit jaar was nog maar het tweede competitie jaar voor Mathias en werd hij reeds 3de in de felbevochten Belofteklasse.  Vooral de progressie die de snelle man uit de Kempen maakte, is bij velen niet onopgemerkt gebleven. “Wat Mathias dit jaar heeft laten zien, is zeer mooi. Het is een jonge, talentvolle rijder die heel snel leert en zich met veel inzet en hard trainen, in zeer korte tijd, naar de top van het BK enduro heeft weten te werken. Vooral zijn optreden tijdens de 12H van La Chinelle was schitterend. Op een volledig standaard BETA werd hij tussen alle toprijders mooi 7de. Hij heeft dus heel veel in zijn mars en dat belooft voor de toekomst. Daarom dat BETA MOTORS uit Italië ons de volle ondersteuning biedt en Mathias een kans geeft om verder door te groeien,” aldus Fernand Blieck, de officiële BETA Motors-fabrieksagent.  Ook Johnny Ranquin van Joramo is heel tevreden met zijn nieuwe rijder: “Ik heb al veel jongens zien komen, maar wat Mathias uitstraalt in combinatie met zijn gedrevenheid, heb ik nog maar bij weinigen gezien. Ik ben heel blij zo een jong talent te mogen helpen met zijn aspiraties voor het BK Enduro.”

“Ik ben zeer gelukkig en vereerd met deze aanbieding van BETA MOTORS,” zegt een stralende Mathias Van Hoof. “Het motiveert me om er extra voor te gaan en me nog meer in te zetten om een goed resultaat te behalen volgend jaar bij de Beloften E3.  De volgende weken ligt mijn focus op het trainen en gewend geraken aan de nieuwe machine. Ik kijk met veel vertrouwen uit naar 2016!” Naast BETA neemt Mathias ook alvast zijn trouwe kledingsponsor SHOT, helmen Just One en Forma laarzen mee naar 2016.