Zaterdag pechdag, zondag podium in eerste MX-wedstrijd op de Beta

VLM Cross Vorselaar – 12 & 13 maart 2016 – verslag van Mathias

Afgelopen weekend vond een VLM-motorcross wedstrijd plaats in Vorselaar. Aangezien dit vlakbij was en ik wel wat motorcross training kon gebruiken, besloot ik om hieraan deel te nemen. Het plan was om zaterdag te starten bij de JMS (jeugdafdeling van de VLM) en als alles goed en vlot liep, zou ik ook zondag aantreden in de reeks van de Juniors.

Zaterdag ging van start met een tijdstraining op een nog volledig platte weide.  Ik zette daarin een redelijke tijd neer en bleek de 3de te zijn.

In de eerste reeks kon ik net geen kopstart pakken en was 2de in de eerste bocht. De hele reeks heb ik rustig mijn eigen tempo kunnen rijden, zonder dat er vertraging op zat. Aan de finish kwam ik dan ook als 3de over de streep.

Bij de start van de tweede reeks werd ik aangetikt, waardoor ik pas als 20ste door de eerste bocht kwam. Na een halve ronde was ik echter al teruggekomen naar de 3de plaats. Jammer genoeg reed ik 2 ronden later lek achteraan, waardoor ik moest opgeven.

Maar niet getreurd: ik had een heel goed gevoel overgehouden aan deze dag en was nog meer geprikkeld om zondag zeker van start te gaan bij de juniors!

Zondagochtend kreeg ik echter aan de inschrijvingstafel te horen dat ik toch niet mocht starten bij de juniors, omdat ik zaterdag al gereden had.  Ik werd daardoor doorverwezen naar de reeks van de daglicenties. Best wel jammer, want ik zag er echt naar uit om me eens te meten met deze jongens.

Het parcours lag er zondag wel enorm zwaar bij, maar ik slaagde er toch weer in een 3de tijd neerzetten tussen enkele ex-inters.  De eerste reeks ben ik goed uit de startblokken gekomen en net zoals zaterdag heb ik deze goed gereden, zonder groten fouten te maken en als 4de te finishen.

Tijdens het verkennen van het parcours, bleek dat dit voor de tweede reeks enorm zwaar was komen bij te liggen, met veel diepe en lange sporen. Maar met de talrijk opgekomen vrienden en supporters, had ik toch veel zin om in de tweede reeks nog eens goed het gashendel open te draaien. Mijn start was minder goed na een contact met een andere rijder; net geen valpartij, maar wel heel slecht weg. Halfweg de eerste ronde had ik echter direct enkele goede lijnen gevonden en kon onmiddellijk opschuiven naar de 4de plaats. In ronde 3 kon ik opschuiven naar de 3de plaats en kon deze ook goed vasthouden. Tot 2 ronden voor het einde een kleine stuurfout me de 3de plaats kostte… Maar ik gaf niet op en reed op 1,5 ronde het gat opnieuw dicht naar de 3de plaats! Bij de finish kwam ik net 15 honderdsten van een seconde te kort voor een 3de plaats.

Na het bekijken van de uitslag bleek dat ik 2de was geworden bij de daglicenties en 4de algemeen. Ik was enorm tevreden hoe mijn eerste wedstrijd was verlopen: veel snelheid, fysiek en explosiviteit bijgekregen.

Ik wil dan ook graag alle vrienden, familie en supporters bedanken die aanwezig waren. Het was zeer aangenaam om eens dichtbij huis te rijden.

 

Mahias.